Yanga toont hoe het moet
Uitgeven via Yanga
start met uitgeven hoe publiceer ik een boek een boek marketen of promoten download een boekensjabloon
Eigen boek uitgeven?
Heb je al een beklijvend verhaal geschreven, wil je een fotoboek publiceren, zit je met leuke reisverhalen of denk je aan een boek vol tips over je favoriet onderwerp, geef ons een seintje, wellicht kunnen we je helpen.

Boeken publiceren kan je vanaf nu zelf!

Je eigen boek uitgeven, heb je daar al over nagedacht? Heb je misschien al een beklijvend verhaal geschreven, wil je een fotoboek publiceren, zit je met leuke reisverhalen of denk je aan een boek uitgeven vol met tips over je favoriet onderwerp? Geef ons dan een seintje want wellicht kunnen we je helpen met het uitgeven van je boek.

Yanga zal je bijstaan bij de opmaak van je boek, en bij de uitgave en het verkopen van je boek, dit in België en Nederland. De distributie van je boek verloopt zowel in de online handel (bijv. Bol.com) maar men zal ook in de boekhandels jouw boek kunnen bestellen. Er wordt ook een e-book gemaakt.

We zorgen er op die manier voor dat jouw boek niet enkel in hoge kwaliteit wordt geprint maar ook thuis bij de koper wordt bezorgd. In een paar eenvoudige stappen heb jij je boek uitgegeven. Zonder kosten (behalve een klein bedrag voor de aanvraag van een ISBN-nummer*) en met maximale support. Natuurlijk breng jij zelf wel het belangrijkste mee: je verhaal. En niet onbelangrijk: jij krijgt 50% van de winst van jouw boek. Vanaf het eerste exemplaar verdien je al.

Eigen boek uitgeven? Hoe ga je te werk

Dan kan via Yanga.be! Maak snel een account en ontdek alle toeters en bellen die je helpen om van je boek een groot succes te maken.

In dat dashboard zal je o.a. zien:

 • Jouw boeken. Met welke boeken ben je bezig, wat is de status ervan, welke boeken heb je inmiddels gepubliceerd. Met 1 klik zal je je boek kunnen bewerken als je nog in de publicatiestappen zit of je boek promoten als je het al hebt gepubliceerd. Ook kan je je boek uit publicatie halen.
 • Verkoopupdate. Je ziet direct hoeveel boeken (en e-books) van welke titel van jou verkocht zijn.
 • Financiën. Een handzaam overzicht van welke boeken zijn verkocht, wat jouw aandeel hierin is en wanneer je wordt uitbetaald of uitbetaald bent.
 • Je eigen website. Je kan heel eenvoudig je eigen website aanpassen, blogs schrijven, je introductie aanpassen, etc.
 • Je eigen profiel dat je op ieder moment kunt bijwerken.

De marketing en verkoop van je boek gebeurt o.a. door middel van de grote sociale netwerken én door je eigen website.

Ondertussen kan je hier al het boekensjabloon downloaden dat je voorkeur draagt. Daarin kan je je boek dan schrijven (of kopiëren).

 

*Volgens de Wikipedia is een ISBN is een unieke code die aan vrijwel iedere boekuitgave wordt toegekend, met als doel de transacties in de bedrijfskolom te vergemakkelijken en eenduidig te maken. De afkorting staat voor International Standard Book Number, en die term is in het Nederlands met overeenkomstige spelling overgenomen als Internationaal Standaard Boek Nummer of Internationaal Standaard Boeknummer. In het spraakgebruik wordt vaak de formulering ISBN-nummer gebezigd, hoewel de logica ISB-nummer zou voorschrijven.

Het ISBN heeft als belangrijkste kenmerken:

 • Het is een economisch instrument, ontworpen om het transactieverkeer tussen handelspartners te vereenvoudigen.
 • Het bezit een welomschreven structuur volgens internationale afspraken. Binnen die afspraken zijn instanties op drie niveaus gerechtigd het beleid en beheer te voeren.
 • Het identificeert niet een werk van een of meer auteurs, maar een bepaalde uitgave van een werk.

 


Je Eigen Boek Uitgeven – Nu bij Yanga, zonder problemen, zonder zorgen.
Twitter: @yangabooks
Facebook: facebook.com/yangabooks

 

 

 

 

27 Reacties op Je Eigen Boek Uitgeven

 • Lieve mensen,

  Sinds eind vorig jaar heb ik een eigen boek laten uitbrengen voor de eerste keer.
  Ondertussen heb ik een tweede boek klaarliggen,maar dat is bedoeld om een klein boekje van te maken met harde kaft en mooi ontwerp,maar dat kan niet via mijn uitgever,kan dat bij jullie wel,ik ben ook al begonnen aan een derde boek?!

  Op mijn site kan je al voor een deel zien over wat mijn boek zoal gaat!
  http://www.123website.nl/Godmijnwareliefde

  Graag een seintje van jullie aub
  Alvast heel vriendelijk bedankt
  Warme groetjes

  • Hoi Nadine,

   We zullen formaten aankunnen vanaf 150mm op 150mm. Er zijn nog enkele details die we moeten regelen vooraleer te starten maar ik denk dat hardcover zeker een optie is. Als je hulp nodig hebt bij het ontwerpen van een spirituele cover mag je ons daar zeker eens over aanspreken, misschien kunnen we je ook op dat vlak van dienst zijn. Ik heb trouwens een prachtig schilderij gezien op je site:
   http://www.123website.nl/Godmijnwareliefde/46137614?i=51336132
   Misschien kunnen we je ook al helpen om jouw kunst wat te promoten, we hebben nl ook een soort kunstblog: http://dekunstenaars.blogspot.com/
   Als je vragen hebt, laat meer weten hoor.

   Groetjes
   Bart

 • Beste Bart ,ik wil graag de sprong in het diepe wagen,om een boekje te cre-eren,zo ik gelezen heb moet ik eerst een
  ISBN nummer aanvragen,klopt dat?
  Een klein boekje met Spreuken bijvoorbeeld.
  Groot beginnen,nee ik wil klein beginnen op een klein formaat papier met op de linkerzijde de Spreuk en de andere zijde van het blad een tekening van mijn hand.
  In afwachting van jou antwoord,je vriendelijk groetend;
  Pieter Duivenvoorden.

 • Hallo

  Even voorstellen mijn naam is Willemien en ik schrijf nu sinds een jaar of 3 gedichtjes.
  Na een zware tijd in mijn leven kon ik dit opeens,ik zie het als een cadeautje.
  Ik ben op zoek naar een uitgever die mijn gedichtjes wil bundelen.
  Ik zag jullie site,s bij Angelique een hyves en facebook vriendin staan en heb nu de stoute schoenen aangetrokken om te reageren.
  Al heel vaak hebben vrienden mij gezegt dat ik iets moet gaan doen met al mijn werkjes.
  Ik heb er inmiddels veel geschreven en ook herschreven.
  Misschien is dit mijn kans om mijn droom uit te laten komen.
  Alvast bedankt lieve groet van Willemien.

  • Hoi Willemien,

   Je bent zeker welkom bij Yanga. Vanaf september gaan we van start met ons uitgeversplatform. Je hebt waarschijnlijk al gelezen hoe één en ander zal functioneren bij ons. Alles zal zichzelf uitwijzen en als het moet helpen wij je met één en ander.

   groetjes,
   Bart

 • geachte,
  net als zovele anderen ben ik een tijdje geleden begonnen met t schrijven van gedichten. ondertussen zijn dat er enkele duizenden. menig keer zie ik n traantje plinken als men ze leest, of krijg ik dit in sms of per telefoon als dank. stilaan groeit t idee om er iets me te doen maar tot op heden bots ik telkens tegen een muur. graag vernam ik of jullie me kunnen helpen met het hoe en wat tot het bekomen van een kant en klaar product. ook stel ik me de vraag of jullie me kunnen helpen met een keuze per bundel..
  groetjes, Bart

  • Hoi Bart,

   Het is niet moeilijk om van start te gaan. Het enige wat je nodig hebt zijn teksten (heb je bij de vleet) en MS Office Word of een andere tekstverwerker. Je kan vervolgens je Word-document of PDF in je schrijversdashboard uploaden en zo stap voor stap verder gaan naar de afwerking. We zijn bezig de laatste hand te leggen aan onze website. Volgende week gaat alles live.
   Je kan eventueel al op http://yanga.be/download-een-sjabloon-voor-je-boek/ een Word-template downloaden. Je kan kiezen uit een aantal formaten, van klein vierkant tot A4. Heb je hulp nodig bij de layout of de keuze van je gedichten mag je ons uiteraard contacteren, we helpen je er wel uit. 😉

   mvg,
   Bart

 • beste, ik zou graag een boekje laten drukken voor vrienden en familie. Ik ben , nadat er een tumor is verwijderd in mijn rug, invalide verklaard.
  Ik wil geen geld verdienen met het boekje, gewoon uit de kosten geraken en het verkopen aan de kostprijs die ik heb betaald.
  Omdat ik mijn statuur als invalide niet wil verliezen is mijn vraag, laat ik het boekje drukken met of zoinde isbn?

 • Beste,
  Mijn naam is alicia en ik ben nu 15 jaar.
  Ik schrijf al graag sinds ik een jaar of 10 ben. Ik ben al een paar jaar bezig aan een boek. En het is nu af. En ik las dat een boek uitgeven bij jullie mogelijk is. Maar moet je dan zelf betalen voor het uitgeven/drukken/… Ik heb het boek ook al laten lezen door mijn ouders, beste vriendin, leerkracht nederlands, zus… En ze vinden het allemaal goed, alleen een hoopje dt fouten… :s
  Dus ik wilde vragen of je je boek kan uitgeven, maar moet er dan betaald worden voor het printen, uitgeven,…
  En is het de bedoeling om zelf je boek aan te gaan prijzen in winkels als standaard boekhandel?
  alicia

  • Hoi Alicia,
   Als al je foutjes eruit zijn kan je op Yanga een “boeke-template” downloaden en alle tekst daarin kopiëren. Als je dan een account hebt aangemaakt (via onze rode knop start-je-boek) kan je daarin stap voor stap je eigen boek afwerken en ook je Word-bestand (met de inhoud van je boek) uploaden.
   Je hoeft niets te betalen behalve maar enkel als je het nodig vindt, het ISBN (kost 12,70€). Hiermee komt je boek in alle grote online boekhandels terecht.
   Na publicatie kan je zelf je boek aankopen aan de inkoopprijs en kan je het natuurlijk verder verkopen aan de publieksprijs. Per boek kan je op die manier tussen 5 en 10 euro verdienen, afhankelijk van je ingestelde prijs.
   Groetjes,
   Bart

   • Dus … als jullie die uitgeven moet ik zelf naar uitgeverijen gaan om die in de handel te krijgen?
    groetjes alicia

   • Hoi Alicia, als je bij je boek tegelijk een ISBN koopt (ca. 12,50 euro), wordt je boek automatisch aangeboden in de grote online boekenwinkels. Boekenwinkels in de stad e.d. kunnen dan via dit ISBN jouw boek bestellen indien er vraag naar is.

 • hallo
  ik heb ook een vraag voor jullie ik schrijf kinderverhalen maar vindt wel weinig uitgevers die kinderboeken uitgeven hoe komt dat, en geven jullie trouwens kinderboeken uit

  vriendelijke groeten

  marina

 • tips welkom bij schrijven debuut.dank U.

 • hoi

  ik ben robbe ik wil graag een boek schrijven en ik vond deze site ik downloade het sjabloon maar ik vroeg me af moet ik al de cover er bij zetten of niet graag antwoorden iemand die het al deed mvg robbe

  • Hoi Robbe, nee, de cover mag je als een aparte JPG of PNG later uploaden in je schrijversdashboard. In het Word sjabloon moet je dus geen plaats voor de cover voorzien.
   groeten,
   Bart

 • Beste,
  Wij spelen al geruime tijd met de gedachte een fotoboek uit te geven omtrent de Berlijnse Muur. Mijn eerste foto’s dateren van 1977, de volgende waren in 1990 bv toen het eerste segment van de Berlijnse Muur werd weggenomen aan Check Point Charlie. enz
  Afgelopen november hadden wij een update van onze tentoonstelling De Berlijnse Muur in cc De wissel in Zwevezele. Wij mochten meer dan 1.000 mensen waaronder een aantal klassen verwelkomen. UItgebreide pers oa ok WTV en Focus, regionale TV en als top het bezoek van de Ambassadeur van Duitsland in ons land Dr. Eckart Cuntze… enz.
  Een idee over onze doelstellingen, foto’s, enz zie http://www.berlinnomorewalls.be. We hebben tevens een FB groep. Om de paar dagen publiceren we daarop het voornaamste nieuws ivm Berlijn enz.
  Mvrgr,
  Lode Anseel
  Berlin no more walls
  Voorzitter

 • bedankt
  hierbij wil ik iedereen van de site bedanken
  mijn gedichtenbundel was echt prachtig gedaan
  die hem gezien hebben vinden hem heel mooi gemaakt
  grtjs wiesa

 • Hallo

  Is het ook mogelijk om een boek uit te geven dat door 2 personen wordt gemaakt. Dit gaat over een kookboek dat de leden van onze club gemaakt hebben. Staat vol taalfouten, maar dit maakt het juist heel apart en aandoenlijk.

  Vriendelijke groet Marian

  • Hoi Marian,

   Het is inderdaad mogelijk een boek uit te geven met meerdere schrijvers.
   In je schrijversdashboard kan je die namen toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Yanga op Facebook
Boek “Tweede Leven”

Verkoopprijs: € 20,00
Aantal pagina's: 293
Uitvoering: paperback
Uitgegeven door: Yanga
ISBN: 9789461934031
Wat je hier kan vindenOok op Google+
Yanga is ook
Blog in English